HTML

Devizában nyilvántartott hitelem története

Ez a blog azért jött létre, hogy elmesélje devizahitelem történetét, felvázolja a kivezető utakat és mindamellett nyomon kövesse saját küzdelmemet az évszázad átverésével.

Friss topikok

  • Simanyi Lena: Kedves Blogger, Pellandini-Simányi Léna vagyok, és egy kutatást vezetek a lakáshitelezésről (medi... (2015.03.01. 16:44) A hitel maga
  • Sorge: Remek blog! Folytatni kell! (2013.04.26. 09:04) Kérdéses kérdések I.
  • Vidéki: "Kik voltak ők? Hát Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon,... (2012.11.29. 11:42) Kommentár nélkül
  • _parmenion_: Szia! A második grafikont is csak 2008-ig nézd! Nálam is figyelmeztettek az árfolyamkockázatra, ... (2012.06.14. 12:09) A kockázatokról
  • Ixos: A felmérés eredményét pár nap múlva közzéteszem természetesen :) (2012.06.08. 16:34) Felmérés

Címkék

 2008-at írtunk, még jócskán a Lehmann Brothers bedőlése előtti hónapokban jártunk... Emlékszem, akkoriban másról szóltak a hírek, más beszélgetések zajlottak le baráti társaságokban. A mienkben konkrétan arról, hogy mi éri meg jobban, havi 70 ezret fizetni albérletért, vagy lakást venni hitelre. Érdekes látni, hogy hogyan változtak meg 4 év alatt a dolgok. Ha ma feltenném ezt a kérdést, nagy valószínűséggel teljesen már irányba dőlne a mérleg nyelve, mint anno, 2008-ban, a Nagy Válság beköszönte előtt. 31 évesen logikusnak is tűnt az érvelés, miszerint nyilván a saját tulajdon a jobb megoldás, hiszen "magadnak fizeted", ahelyett hogy más pénztárcáját tömnéd a bérleti díj árával. 31 évesen az ember azért akar magának egy "sajátot", ahova megveheti a saját dolgait, bútorait stb... Azt hiszem érthető volt anno a döntés, hogy na vágjunk bele. Mi baj lehet belőle? Volt egy egész jó fizetésem, amiből simán kitelt a részlet, gondoltam, tényleg jobb, ha lassan is, de a saját tulajdonú lakásba rakosgatom be a részleteket. 

A lakás kiválasztásába nem is mennék bele részletesebben, ennek a blognak nem ez a lényege, hanem a folyamat, ami végül is engem is beszippantott, mint jónéhány embert az országban. 

A Duna House, akin keresztül a lakást találtam, természetesen készségesen ajánlotta saját magát, mint hitelközvetítő, akinek kiterjedt kapcsolatai vannak az összes bankkal, ezért természetesen a számomra legjobb ajánlatot tudja ajánlani, hiszen ő évek óta ezzel foglalkozik. Megmondom őszintén én tényleg azt gondoltam, hogy segíteni fognak. Így utólag, visszakeresve az emaileket és a későbbi eseményekből látva, már egyértelmű, hogy őket semmi mást nem mozgatta, mint a jutalék és annak mértéke. 

Természetesen, 2008-at írunk, már a kezdetek kezdetén elsősőrban a deviza alapú hitelekre helyeződőtt a hangsúly. Tisztán emlékszem, hogy a forint hitel, mint valami borzasztóan drága, és megfontolásra sem érdemes termék jött elő a beszélgetésekben. Én, a hitelekben abszolút járatlan lévén, szinte örültem, hogy micsoda jó is, hogy vannak akik találnak megoldásokat ilyen drága forinthitelek esetén is. 

Hogy pontosan miket igértek, hogyan hitették el, hogy nekem ez a termék kell, ez a következő poszt témája lesz.

 

Címkék: hitel lakáshitel devizahitel chf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hiteltortenet.blog.hu/api/trackback/id/tr944544032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása